Todiolo - wijn en olijfolie uit Toscane
Todiolo is een landgoed gelegen in Val de Chio, een vallei van de stad Castiglion Fiorentino in Toscane. Dit landgoed, dat bestaat sinds 1636, is in 1997 gekocht door de Nederlandse familie Spetter.
Wijn
In 2000 hebben Ed Spetter, Wim Bron en Joop ten Dam hier een wijngaard aangeplant op ca. 6000 m2. In 2004 is de eerste wijn gemaakt. De ambitie van de wijnmakers is dat kwaliteit altijd belangrijker is dan kwantiteit en dat zij door alle activiteiten zelf uit te voeren volledige controle hebben over het totale proces.
Zij maken 2 wijnen die na de fermentatie 1 jaar rijpen in bariches van Frans Eiken. De totale productie is ca.6000 flessen.
-
Todiolo IGT. 70% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot
-
Tenuta di Todiolo. 80% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon
Olijfolie
Onmiskenbaar is de olijfolie uit Toscane de lekkerste in de wereld. Alle werkzaamheden worden met de hand verricht. Het persen van de olijven geschiedt nog op de dag van de pluk. Alle aroma’s en vitaminen worden daardoor maximaal opgenomen. 100% puur en zuiver.

Tenuta di Todiolo - 2018
80% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon
Deze geconcentreerde rode wijn heeft g...
Tenuta di Todiolo - Nero
Heerlijk en heftig 14,5 % alcohol
Smaak: Leer en Tabak. Fantastisch bij wi...
Todiolo - 2017
70% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot
Deze rode wijn is krachtig met...
Olijfolie van Todiolo
Handgeplukt en dezelfde dag geperst.
